Virágkötő és virágkereskedő Szombathely tanfolyamok, szakmai képzések – TanfolyamGURU.hu

Virágkötő és virágkereskedő tanfolyamok, képzések – Szombathely

0 tanfolyam Szakmai képzések kategóriában Szombathely helyszínenOnline tanfolyamok

Nem találtad meg, amit kerestél?

Nézz szét online képzéseink, e-learning kurzusaink között.

Virágkötő és virágkereskedő tanfolyam: Minden, amit tudni érdemes!

Mit csinál egy virágkötő és virágkereskedő?

Mit jelent a virágkötő és virágkereskedő szakma?

A virágkötő és virágkereskedő szakma a virágok művészi elrendezésének és kereskedelmének ötvözete. A virágkötők nemcsak csokrokat és virágdíszeket készítenek, hanem mélyen ismerik a virágkötészet történetét, stílusait és technikáit. Feladatuk a növényi anyagok szakszerű előkészítése, tisztítása, valamint a legújabb trendek követése. Közvetlen kapcsolatban állnak a vásárlókkal, tájékoztatást adnak a növények gondozásáról és igényeiről, valamint képesek önálló vállalkozás alapítására és üzemeltetésére is.

A virágkötő és virágkereskedő feladatai

A virágkötők és virágkereskedők napi feladatai közé tartozik:

 • Virágdíszek készítése vágott és cserepes virágokból, szárazvirágokból és zöldekből.
 • A virágdíszek elkészítéséhez szükséges technikák, szerszámok precíz használata.
 • Növényi részek szakszerű tisztítása és előkészítése.
 • Vásárlókkal való kapcsolattartás és tájékoztatás a növények gondozásáról.
 • Közösségi média használata vállalkozás népszerűsítésére.
 • Üzleti dokumentumok kezelése, árajánlatok és tervek készítése.
 • Folyamatos önképzés és a legújabb trendek követése.

A virágkötő és virágkereskedő szakma bemutatása

A virágkötő és virágkereskedő szakma rendkívül sokoldalú és kreatív munkakör, amely magában foglalja a virágkötészet művészetét és az üzleti tevékenységeket. A virágkötők a virágdíszek készítéséhez szükséges technikákat, stílusokat és eszközöket használják. Ismerik a virágkötészet történetét és fejlődését, valamint képesek alkalmazni a legújabb trendeket és technikákat. A virágkereskedők pedig a virágok és dísznövények értékesítésével foglalkoznak, közvetlen kapcsolatban állnak a vásárlókkal, és szakszerű tájékoztatást nyújtanak a növények gondozásáról és használatáról. A virágkötők és virágkereskedők képesek önálló vállalkozás alapítására és működtetésére, valamint a közösségi média adta lehetőségek kihasználására vállalkozásuk népszerűsítése érdekében.

 

Mire jó a virágkötő és virágkereskedő végzettség?

Megéri virágkötő és virágkereskedőnek lenni?

A virágkötő és virágkereskedő végzettség számos előnyt kínál. Ez a szakma nemcsak kreatív és művészi, hanem üzleti szempontból is jövedelmező lehet. A virágkötők és virágkereskedők különféle rendezvények, ünnepek és események alkalmával keresettek, ami stabil jövedelmet biztosíthat számukra. Ezen kívül, a virágkereskedők saját vállalkozást is indíthatnak, ami további anyagi biztonságot és függetlenséget nyújthat.

A virágkötő és virágkereskedő szakma előnyei

 • Kreatív és változatos munkakör.
 • Lehetőség saját vállalkozás indítására és üzemeltetésére.
 • Stabil jövedelem és anyagi biztonság.
 • Folyamatos önképzési lehetőségek és szakmai fejlődés.
 • Közvetlen kapcsolat a vásárlókkal és ügyfelekkel.
 • Rugalmas munkaidő és változatos munkakörnyezet.

 

Hol dolgozhat a virágkötő és virágkereskedő?

Kinek kell virágkötő és virágkereskedő végzettség?

A virágkötő és virágkereskedő végzettség számos különböző munkakör betöltésére alkalmas. Azok számára, akik szeretnek kreatív munkát végezni, és érdeklődnek a növények és virágok iránt, ez a szakma ideális választás lehet. A virágkötők és virágkereskedők különféle rendezvények, ünnepek és események alkalmával keresettek, így stabil jövedelmet biztosíthat számukra.

Virágkötő és virágkereskedő állás

A virágkötők és virágkereskedők számos helyen találhatnak állást. Dolgozhatnak virágüzletekben, kertészetekben, rendezvényszervező cégeknél, valamint saját vállalkozást is indíthatnak. Az állások változatosak és izgalmasak, így minden nap új kihívásokkal és lehetőségekkel találkozhatnak.

Virágkötő és virágkereskedő elhelyezkedés

A virágkötők és virágkereskedők elhelyezkedési lehetőségei széleskörűek. Dolgozhatnak városi és vidéki környezetben egyaránt, attól függően, hogy milyen típusú munkát keresnek. A virágüzletek és kertészetek mindenhol jelen vannak, így könnyen találhatnak munkát a közelükben.

Betölthető munkakörök

A virágkötő és virágkereskedő végzettséggel betölthető munkakörök közé tartozik:

 • Virágkötő
 • Virágkereskedő
 • Virágüzlet vezetője
 • Kertészeti munkatárs
 • Rendezvénydekoratőr
 • Saját vállalkozás indítása

 

Mennyit keres egy virágkötő és virágkereskedő?

A virágkötő és virágkereskedő fizetése

A virágkötők és virágkereskedők fizetése változó, és számos tényezőtől függ. Az elérhető fizetésekről itt írtunk bővebben a TanfolyamOKJ.hu blogban. Általánosságban elmondható, hogy a fizetés mértéke függ a munkavégzés helyétől, a tapasztalattól és a munkakör jellegétől. A virágkötők és virágkereskedők kezdő fizetése általában a minimálbér körül mozog, de tapasztalattal és szakértelemmel jelentősen növelhető. Az önálló vállalkozást indító virágkereskedők pedig akár magasabb jövedelemre is szert tehetnek, ha sikeresen működtetik üzletüket.