Sörgyártó képzés
∙ Részszakképesítés
Tanfolyam indulása
Folyamatosan
Tanfolyam díja
195 000 Ft
Miért nálunk végezd el a tanfolyamot?
Az iskola a tanulói számára színvonalas gyakorlati helyeket biztosít.
A gyakorlati képzés költsége benne van az árban.
Valódi elméleti és gyakorlati oktatás - itt tudást is kapsz, nem csak papírt.
Sok éves tapasztalattal rendelkező oktatóktól sajátíthatod el a szakmát.
Alacsony árakon vehetsz részt gyakorlatorientált képzéseken.
Profi, türelmes, gyakorlott oktatók biztosítják a magas színvonalú oktatást.
Esti és hétvégi tanfolyam időpontok - munka mellett is végezhető képzések.
Kamatmentes fix részletfizetési lehetőség a tanfolyamra.
Több, mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkezik iskolánk a felnőttoktatás területén.
Vizsgázóink több mint 90%-a eredményes vizsgát tesz.
Az oktatás során a tanulóknak teljes körű ügyintézésben segít az iskola ügyfélszolgálata.
FIGYELEM! Ez nem ingyenes tanfolyam. Ez önköltséges, azaz fizetős képzés. A tanfolyam árát az alábbi táblázatban találod.
Tanfolyam főbb adatai:
A tanfolyam besorolása
Részszakképesítés
Tanfolyam végét igazoló dokumentum
Államilag elismert tanúsítvány - A képzés elvégzéséről szóló tanúsítvány kiadásának feltétele a záróvizsgán „Megfelelt” minősítés megszerzése, a felnőttképzési szerződés feltételeinek teljesítése
Szükséges szakmai előképzettség
Dobbantó program elvégzése
Alapfokú iskolai végzettség, vagy
Egészségügyi alkalmassági követelmény
Szükséges
A tanfolyam helyszíne
Gyakorlati oktatás helyszíne
A kosdi Lunczer Pálinkaház
Beiratkozás helyszíne
Online
A tanfolyam díja
195 000 Ft
Részletfizetés
Kamatmentes részletre is
1. részlet: 65 000 Ft szerződéskötés alkalmával, számla ellenében; 2. részlet: 65 000 Ft; 3. részlet: 65 000 FtSzakmai vizsga:
A részszakma megszerzésére irányuló szakmai vizsgát nem a képző intézmény szervezi és bonyolítja. A részszakmára felkészítő szakmai oktatáshoz kapcsolódóan a részszakma megszerzésére irányuló szakmai vizsgát a nemzeti akkreditálásról szóló törvény szerinti akkreditáló szerv által személytanúsító szervezetként akkreditált vizsgaközpont szervezhet.
A szakmai vizsgára bocsátás feltétele:
A részszakma megszerzésére irányuló képzés teljesítése, melyet a képző intézmény által a felnőttképzési adatszolgáltatási rendszerben kiállított tanúsítvány igazol.
Kezdés dátuma:
A jelentkezés folyamatos – 15 fő jelentkező esetén indul a képzés.
Tervezett záróvizsga a tanúsítvány kiadásához:
A tanfolyam utolsó napján kerül sor a záróvizsgára. A Tanúsítvány kiadásához a záróvizsgán „Megfelelt” minősítés megszerzése szükséges. A záróvizsga az oktatás utolsó napján oktatás keretében zajlik, a „Megfelelt” szint kiadásához 51%-os eredményt szükséges elérni.
Képesítő naptár:
Vizsganaptár szerint - A kiadott Tanúsítvány birtokában képesítő vizsgára lehet jelentkezni akkreditált független vizsgaközpontokban. A vizsgára jelentkezésben segítséget nyújtunk. Az állami vizsga a gyakorlati helyszínen valósul meg.
Tanfolyam egyéb adatai:
Időtartam | Indulás | Ütemezés | Képzés díja |
---|---|---|---|
4 hónap | Folyamatosan | Kéthetente szombat és vasárnap 9:00 – 17:00 időtartamban, órarend szerint – a jelentkezését követően órarendet küldünk | 195 000 Ft |
Időtartam
4 hónap
Indulás
Folyamatosan
Ütemezés
Kéthetente szombat és vasárnap
9:00 – 17:00 időtartamban, órarend szerint – a jelentkezését követően órarendet küldünk
Képzés díja
195 000 Ft
Kiegészítő információk
A Sörgyártó különböző típusú és alkohol tartalmú sört készít. Elvégzi sörgyártáshoz szükséges anyagok mennyiségi- és minőségi átvételét, vizsgálatát, dokumentálását. A sörgyártás technológiai műveleteit teljes körűen alkalmazza, sörlevet készít, irányítja az erjesztési folyamatokat, kiszerelést végez, pasztőröz és ismeri az egyes technológiai lépések késztermékre gyakorolt hatását. Gyártásközi és késztermék ellenőrzéseket és minősítéseket végez. Szakszerűen és biztonságosan üzemelteti a sörgyártáshoz tartozó gépeket, berenedzéseket. A technológiai feladatokat rendszeres vezetői irányítás mellet a gazdaságossági elvek, minőségbiztosítási, a tűz- munka-, környezetvédelmi és higiéniai előírások figyelembevételével önállóan végzi.
A képzés elvégzése után az alábbi feladatokat láthatja el
- A sörgyártáshoz szükséges anyagokat átveszi, minősíti, szakszerűen tárolja.
- A technológiai utasításnak megfelelően előkészítő műveleteket végez a sörgyártás területén.
- A technológiai célnak megfelelően különböző malátát gyárt.
- Sörlevet gyárt.
- Sörlé hűtését, levegőztetését végzi.
- Sörlevet erjeszt.
- Befejező műveleteket végez a sörgyártás területén.
- A jövedéki törvény előírásait alkalmazza a sörgyártás területén.
- Szakszerűen kezeli a sörgyártás során keletkező melléktermékeket és hulladékokat, gondoskodik az esetleges hasznosításukról.
- A technológiának és a biztonsági előírásnak megfelelően működteti a munkája során alkalmazott erjedés- és üdítőitalipari gépeket és berendezéseket.
A képzés elvégzésével az alábbi munkakörök tölthetők be
- Malátagyártó gép kezelője
- Sörterjesztő, Sörfokoló, Sörfőző, Söripari munkás, Sörgyártó
- Sörgyári palackozó
Tananyagegységek
- Munkavédelem és higiénia
- A malátagyártás technológiája, műveletei, gépei, berendezései
- A sörgyártás technológiája, műveletei, gépei, berendezései
- Csomagolóanyagok előkészítése, készítése
- Palackozás
- Alkalmazott számítástechnika
- Élelmiszerbiztonság
A szakma azonosító száma
4 0721 05 07