Sörgyártó tanfolyam
∙ 5 hónap
∙ Részszakképesítés
Tanfolyam indulása
2025. március 29.
Tanfolyam díja
279 000 Ft 239 000 Ft
Miért nálunk végezd el a tanfolyamot?
A gyakorlati képzés költsége benne van az árban, és a gyakorlati helyszínt biztosítja az iskola
Valódi, tantermi oktatás, profi oktatókkal, magas óraszámokkal - itt tudást is kapsz, nem csak papírt
A tanfolyam helyszíne könnyen megközelíthető
Ingyenesen biztosítjuk a jegyzeteket és a tankönyveket
Igény szerint többnyelvű bizonyítvány, hogy külföldön is könnyedén tudj munkát vállalni a szakképesítéseddel
Kamatmentes fix részletfizetési lehetőség a tanfolyamra
Hétvégi tanfolyam időpontok - munka mellett is végezhető képzések
Magas színvonalú, gyakorlatorientált képzések
Profi, türelmes, gyakorlott oktatók
Minden tanterem igényesen van berendezve, kényelmes bútorokkal
FIGYELEM! Ez nem ingyenes tanfolyam. Ez önköltséges, azaz fizetős képzés. A tanfolyam árát az alábbi táblázatban találod.
Tanfolyam főbb adatai:
A tanfolyam besorolása
Részszakképesítés
Tanfolyam végét igazoló dokumentum
Tanúsítvány - A képzés sikeres teljesítése esetén a résztvevő vizsgát tehet államilag elismert szakképzettséget illetve szakképesítést igazoló bizonyítvány megszerzéséért akkreditált vizsgaközpontnál.
Szakmai gyakorlat
A gyakorlati helyet az iskola biztosítja
Szükséges szakmai előképzettség
Alapfokú iskolai végzettség vagy a Dobbantó program elvégzése
Egészségügyi alkalmassági követelmény
Szükséges
A tanfolyam helyszíne
Budapest 13. ker. Frangepán utca 5-7.
Elméleti oktatás helyszíne
1139 Budapest, Frangepán utca 3.
Gyakorlati oktatás helyszíne
1163 Budapest, Kövirózsa utca 8.
A tanfolyam időtartama
5 hónap
A tanfolyam díja
279 000 Ft 239 000 Ft
Részletfizetés
Kamatmentes részletre is
39.000 Ft + 50.000 Ft/hóTananyagok
Ingyenes
A szakma azonosító száma és neve
4 0721 05 07 Erjedés- és üdítőital-ipari termékkészítő
Európai képesítési keretrendszer szerinti besorolás
3
Magyar képesítési keretrendszer szerinti besorolás
3
Szakmai gyakorlat
A gyakorlat költsége benne van a tanfolyam árában.
Tanfolyam egyéb adatai:
Időtartam | Indulás | Ütemezés | Képzés díja |
---|---|---|---|
5 hónap | 2025. márc. 29. | kéthetente szombat és vasárnap 09:00-15:30 | 279 000 Ft 239 000 Ft |
Időtartam
5 hónap
Indulás
2025. márc. 29.
Ütemezés
kéthetente szombat és vasárnap
09:00-15:30
Képzés díja
279 000 Ft 239 000 Ft
Kiegészítő információk
Ez nem OKJ képzés, hanem már az új képzési szerkezet szerinti részszakképesítés. Ugyanolyan értékű, mint a korábbi OKJ képzés.
Mit csinál egy Sörgyártó?
Különböző típusú és alkohol tartalmú sört készít. Elvégzi sörgyártáshoz szükséges anyagok mennyiségi-és minőségi átvételét, vizsgálatát, dokumentálását. A sörgyártás technológiai műveleteit teljes körűen alkalmazza, sörlevet készít, irányítja az erjesztési folyamatokat, kiszerelést végez, pasztőröz és ismeri az egyes technológiai lépések késztermékre gyakorolt hatását.
Gyártásközi és késztermék ellenőrzéseket és minősítéseket végez. Szakszerűen és biztonságosan üzemelteti a sörgyártáshoz tartozó gépeket, berendezéseket. A technológiai feladatokat rendszeres vezetői irányítás mellett a gazdaságossági elvek, minőségbiztosítási, a tűz- munka-, környezetvédelmi és higiéniai előírások figyelembevételével önállóan végzi.
A munkád sosem válik majd unalmassá, hiszen sokrétű, változatos feladatköröket tölthetsz be. Ha szereted a kihívásokat, szeretnél értékes munkát végezni, ne habozz, jelentkezz most induló képzésünkre!
A Sörgyártó szakképesítéssel rendelkező az alábbi feladatok elvégzésére képes:
- alapanyagokat (árpa, maláta, komló) átvenni, minősíteni, tisztítani, kezelni, minőségét ellenőrizni, tárolni, előkészíteni,
- sörfőzővíz minőségét ellenőrizni, vizet kezelni,
- árpa áztatást vezetni, ellenőrizni,
- csíráztatást vezetni,
- aszalni, aszalóberendezéseket üzemeltetni,
- főzőházi műveleteket – különféle cefrézési eljárások, cefreszűrés, komlóforralás – elvégezni és ellenőrizni,
- sörlevet kezelni, főzőházi kihozatalt számítani,
- sörélesztőt kezelni,
- hagyományos és nyomás alatti erjesztést vezetni,
- sört szűrni és stabilizálni, pasztőrözni, palackba, hordóba, dobozba fejteni,
- gyártásközi (fizikai, kémiai, érzékszervi) vizsgálatokat végezni, a kész sört ellenőrizni és minősíteni,
- technológiai berendezéseket, gépeket beállítani, üzemeltetni,
- mellékterméket, hulladékot kezelni,
- munkafolyamatok munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai szabályait, a jövedéki törvény előírásait betartani és betartatni,
- vállalkozást indítani, működtetni, terméket értékesíteni.
Milyen munkaköröket tölthet be egy Sörgyártó?
- Sörerjesztő
- Sörfokoló
- Sörfőző
- Sörgyártó
- Söripari munkás
- Sörgyári palackozó
- Malátagyártó gép kezelője
A Sörgyártó mindezeket megtanulja a képzés során:
- a mezőgazdaság alapjait
- a termelés folyamatait
- a sör készítés fázisait
- a szükséges gépészeti és technológiai ismerteket
- egyéb italok gyártásának folyamatait
Különös figyelmet szentelünk a minőség, tűz, és balesetvédelmi előírások megismertetésének. Hulladékszegény ipari technológiák elsajátítása által sörgyártás melléktermékeit tudja hasznosítani vagy kezelni.
Milyen modulokból áll a Budapesten induló Sörgyártó képzés?
- Munkavédelem és higiénia
- Maláta- és sörgyártás
- Csomagolás, palackozás
- Alkalmazott számítástechnika
- Élelmiszerbiztonság
Nyilvántartás azonosító/Engedélyszám
E-000700/2014